(Her)bekijk het lab en raadpleeg de belangrijkste inzichten rond voedselomgevingen
.png)
Herbekijk het volledige webinar of spoel meteen door naar de relevante topics via de agenda hieronder.
Agenda van het online lab rond voedselomgevingen:
° Burgerinzichten uit De Grote Voedselkaart (Stefanie Vandevijvere van Sciensano)
° Lokale besturen aan het woord:
- Lokaal verhaal van Hap&Stap: hoe stad Mechelen met kaarten, cijfers en inzichten aan de slag ging (Anne Wittevronghel, Stad Mechelen)
- Buurtkar Bornem: het verhaal van een mobiele buurtwinkel (Bart Develter, medewerker Buurtkar)
- Inspiratie uit het Nederlandse Overbetuwe: gezondheid in alle beleidsdomeinen, tot in de supermarkt (Trudy Wolters-Jansen)
- Voorbeeld uit Gent: Een boerenmarkt in een voedselwoestijn. (Ruben Arnaerts - Stad Gent)
° Ondersteuning voor lokale besturen:
- De Hap&Stap toolbox (Sara Claeys van Gezond Leven)
- De Grote Voedselkaart en juridisch instrumentarium (Stefanie Vandevijvere van Sciensano)
Uit De Grote Voedselkaart:
Uit de praktijkcases:
De antwoorden op de vragen die tijdens het online lab via de chat werden gesteld, worden eerstdaags toegevoegd.
