In dit lab ontdek je hoe voedselongelijkheid zich manifesteert en hoe lokaal beleid kan bijdragen aan een eerlijker en gezonder voedselsysteem.
.png)

Niet iedereen heeft vandaag dezelfde kansen om goede voedingskeuzes te maken: factoren zoals inkomen, woonomgeving en beschikbaarheid spelen een grote rol. Tijdens dit lab onderzoeken we hoe voedselongelijkheid zich manifesteert in jouw gemeente of stad en welke rol lokale en bovenlokale overheden kunnen spelen om die kloof te verkleinen. We kijken naar inspirerende praktijken en bespreken hoe beleid kan zorgen voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem.
° Verwelkoming door Katrien Verbeke (Local4Food)
° Wat is voedselongelijkheid? Sofie Van Keymeulen (Gezond Leven)
° Inspirerende praktijkcases:
* 't Voedselverbond uit Turnhout: de solidaire winkel met maaltijdcheque systeem (Chris Dielis van vzw T''ANtWOORD, vereniging tegen armoede en uitsluiting)
* ’t Winkeltje in Pajottenland: intergemeentelijk voedselhulp organiseren (Piet Vanthemsche)
* De Combi in Aalst: het sociaal buurtrestaurant voor alle Aalstenaars met focus op plantaardig (Tom Callens van vzw Stroom)
° Toelichting voedselongelijkheidsscan (Gezond Leven)
* Ervaringen Lokaal bestuur Roosdaal (Margot Van Oudenhove)
We zien je online op Teams op maandag 15 december van 13.00 tot 14.30 uur.
Kun je er op dat moment niet live bij zijn? Schrijf je toch in: de opnames ontvang je achteraf per mail.
Wil je na het online lab nog een individuele mentoring van één uur volgen? Na afloop van het lab kan je je hiervoor kandidaat stellen. Schrijf je hieronder in voor het online lab.