Online Lab

Van inzicht naar actie: jouw voedselomgeving onder de loep

Tijdens dit lab leer je hoe je de voedselomgeving in jouw gemeente in kaart brengt en welke inzichten je eruit haalt.

Icon
Wanneer?
23/10/2025 13:00
Icon
Duur:
90 minuten
Logo
Waar?
Online

Onze omgeving bepaalt mee wat we eten. Tijdens dit lab leer je hoe je de voedselomgeving in jouw gemeente in kaart brengt en welke inzichten je eruit haalt. We ontdekken ook welke inzichten uit het burgerwetenschapsproject De Grote Voedselkaart kwamen. Verder tonen we hoe tools zoals de Hap & Stap toolbox je helpen om beleid om te zetten in actie richting een gezonde, duurzame leefomgeving. Wil je na het online lab nog een individuele mentoring van een uurtje? Dan kan je je daar na afloop kandidaat voor stellen.

Agenda

° Burgerinzichten uit De Grote Voedselkaart (Stefanie Vandevijvere van Sciensano)

° Lokale besturen aan het woord:
- Lokaal verhaal van Hap&Stap: hoe stad Mechelen met kaarten, cijfers en inzichten aan de slag ging (Anne Wittevronghel, Stad Mechelen)
- Buurtkar Bornem: het verhaal van een mobiele buurtwinkel (Bart Develter, medewerker Buurtkar)
- Inspiratie uit het Nederlandse Overbetuwe: gezondheid in alle beleidsdomeinen, tot in de supermarkt (Trudy Wolters-Jansen)
- Voorbeeld uit Gent: Een boerenmarkt in een voedselwoestijn.  (Ruben Arnaerts - Stad Gent)

° Ondersteuning voor lokale besturen:
- De Hap&Stap toolbox (Sara Claeys van Gezond Leven)
- De Grote Voedselkaart en juridisch instrumentarium (Stefanie Vandevijvere van Sciensano)

Praktisch

Dit Online lab vindt plaats op donderdag 23 oktober van 13.00 tot 14.30 uur op Teams. 

Kun je er op dat moment niet live bij zijn? Schrijf je toch in: de opnames ontvang je achteraf per mail.

Wil je na het online lab nog een individuele mentoring van één uur volgen? Na afloop van het lab kan je je hiervoor kandidaat stellen. Schrijf je hieronder in voor het online lab.

No items found.

Schrijf in

No items found.